OppdrettsInformasjon

Her er informasjon om oppdrettet:

Dette er første gangen Duboisi'ene yngler etter at vi kom inn i nye lokaler, denne gangen ble det ikke så mange yngel i munnen på dama men noen ble det da denne gangen også. 

Vi har en gruppe på ca 30 Duboisi. Dette er fisk som krever store akvarier, og høy ph på mellom 8 og 9. Vi har litt over 8 i ph. Hunnene ruger på eggene i ca 3 uker om man ikke tømmer henne. Så hvis man ikke har alt for mange gjemmeplasser til yngel i karet, så bør hunnen tømmes om man vil ha yngel. Vi fanga hunnen da vi så at hun tygde, det ser man med at kjakene er litt med utvida, og hun er mye rundere rundt halsen. Og man ser gjerne at hun "tygger" for å bevege egga. Når vi har fanget hunnen så har vi vann i en boks og holder en finger på hver side av kjaken, og holder henne med munnen åpen ned mot vannet i boksen. Da kommer det som oftest egg ut. Noen ganger må vi dyppe henne litt nedi vannet og prøve igjen før alle egg er kommet ut. 

Eggene har vi så i tumbler til plommesekken er borte. Da får yngelen i eget yngelkar, og blir foret godt opp. De vokser bedre i store kar, så vi har de i en 105 liter.  

Kjempeflotte fisker! 

 
Gruppe CICHLIDER
Familie Cichlidae
Slekt Tropheus
Art duboisi
Valør Bronse
duboisi maswa 1140x600
duboisi maswa 002 1140x600
duboisi maswa 003 1140x600