De siste årene har vi vært så heldige at vi har kunne tatt oss en fisketur i slutten av Januar, det får vi trolig til i år også :)
ut paa fisketur 001


Vi har i lengre tid hatt planer om at i slutten av Januar så skal vi prøve å komme oss avgårde på en fisketur. Jeg jobber veldig mye i deler av året så det passer å få tatt seg litt fri i Januar. I år så blir turen litt mer hektisk enn det den normeltsett bruker å være, det kommer av at vi skal prøve å få med oss auksjonen på kløfta på tur hjemover. 

I utgangspunktet så tenkte vi å ta Danskebåten over til Danmark på Torsdag kveld, men der var det student cruise og alt var fullbokket flere måneder i forveien, så den planen måtte vi raskt legge fra oss. Da ble planene forandret til å kjøre rett fra jobb litt før 08.00 på Torsdags morgenen. Men da blir det travelt å være i Larvik til 16.30 om ettermiddagn, men vi satser på at det skal gå om vi gasser på litt ekstra nedover dalene. Båten fra Larvik til Hirtshals tar ca 3 timer og 45 minutter, og når vi kommer i land så kommer vi til å kjøre ned mot Århus for i det området skal vi prøve å få fatt i noe fisk.

Vi har i lengre tid trålet internett etter godsaker som vi ønsker å ta med oss hjem til Norge, og vi har da funnet endel som skal få sitte på hjem. Vi er ennå ikke ferdig med å finne fisk, og ruten er heller ikke helt ferdig planlagt, men i grove trekk har vi en viss peiling på hvor vi skal og ca hvilken tid vi er der. 

Når man er på en slik tur så må man jo selvfølgelig også prøve å få med seg andre ting en bare hobbyrelaterte opplevelser.  Vi skal innom Fleggaard på Tyskegrensa og Ullared i Sverige, kjærringa skal vel ha seg nye sokker og sikkert noe mer også. Jeg personlig liker meg ikke så godt på akkurat slike plasser, men jeg skal da klare å lide meg igjennom noen timer på shopping. Heldigvis er ikke Heidi av den typen som kan kose seg en dag inne på slike sentre, så vi skal være effektiv og komme oss videre etter ikke alt for lang tid, tipper jeg.

ullarer shopping


Fra Tyskegrensa går turen opp til Søren Gottwald som er en trivelig danske som driver www.gottwalds.dk Dette er ingen stor butikk men en kar som har dratt akvariehobbyen et steg lengre, Søren har ofte en lite utvalg av litt uvanlige fisk så her kan man finne litt GULL av og til så en liten stopp her bør alle vurdere. Videre går turen over Danmark med et par stopp hos private vi kjenner eller har pratet med på facebook osv før turen. Det er jo moro å se hvordan andre akvarister har det i karene sine også. Når vi kommer over til Sverige så er timeplanen litt strengere, her skal vi rekke som vi nevnte tidligere et stopp innom Ullared før vi skal handle fisk i Gøteborg, Nols og Trollhettan. Planen er nå å være i rundt Sarpsborg på Lørdagskvelden, her vil vi kikke over fiskene, bytte vann om det trengs å se til at alle har det bra.

Når vi nå våkner er det Søndag og turen starter hjemover, vi skal selvfølgelig ha et par stopp her også. Vi har akvarieavtale med Akvafisken i Moss, og vi skal jo også prøve å få med oss auksjonen som Lillestrøm og omegn akvarieklubb avholder denne Søndagen. Stress sier du.... fisketur sier vi, ja det blir litt hektisk, men vi satser på at vi får slappe av innimellom slaga og at det blir med masse spennende fisk hjem til akvarieBUA også denne gangen.  Vi kommer selvfølgelig tilbake med mange bilder og sikkert litt video også etter hvert, moro å sitte å planlegge akvarie tur i lang tid i forveien slik som dette. 

-RM